Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-2

Verlies van een dierbare

De wereld staat even stil…

Lees meer
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking

Scheiding / verbroken relatie

Of je nu zelf voor scheiding hebt gekozen of dat het je is overkomen, het kan heftige emoties oproepen. Verdriet, boosheid, woede, angst, schuldgevoel, opluchting. Tenslotte is elke relatie vanuit liefde begonnen.

Lees meer
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-18

Krijgen van een ziekte

En dan is er de diagnose… Rouwen begint al vaak wanneer de diagnose is gesteld, wanneer je te horen krijgt dat je niet meer kunt genezen. Op dat moment begint het afscheid. Je toekomst, die ineens drastisch verandert.

Lees meer
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-10

Een of meer miskramen

Het krijgen van een miskraam is een ingrijpende gebeurtenis. Je hebt je kindje gedragen, hoe klein het ook was. Het gaf je gevoelens van geluk, vreugde. Plotsklaps is dat weg… Je toekomstperspectief, verwachtingen en dromen.

Lees meer
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-25

Ongewenste kinderloosheid

Afscheid nemen van je kinderwens is een proces van intense rouw. Hoop wordt afgewisseld met teleurstellingen, verdriet, boosheid, onzekerheid, gevoel van falen, schuldgevoel en machteloosheid.

Lees meer
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-27

Verlies van baan / ontslag

Het verlies van een baan kan meer impact hebben dan je wellicht denkt. Je toekomstplannen en verwachtingen vallen uiteen. Verlies van inkomen geeft gevoel van onveiligheid en instabiliteit.

Lees meer