Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-25

Afscheid nemen doet pijn...

Afscheid nemen van je kinderwens is een proces van intense rouw. Hoop wordt afgewisseld met teleurstellingen, verdriet, boosheid, onzekerheid, gevoel van falen, schuldgevoel en machteloosheid.

Voorafgaand is er vaak al een traject van medische onderzoeken en behandelingen afgelegd om zwanger te worden. Allerlei gevoelens kun je ervaren als ‘dat je lichaam je in de steek laat of voor de gek houdt’. Inzien dat je iets hebt verloren is een belangrijk aspect van het verwerkingsproces. Bij afscheid nemen van een kinderwens is dit niet het geval. Je bent namelijk niets verloren of kwijt geraakt, want je hebt het nooit gehad. Juist de ‘afwezigheid’ van iets tastbaars maakt het gevoel van verlies zo groot en het verwerken zo lastig. Je rouwt niet om het verleden maar om je verloren toekomstperspectief.

In de sessies staan we hier uitvoerig bij stil. We gaan deze emoties concreet maken, door opdrachten mee te geven die bij jou passen, in een vorm die bij jou past. Het zal je krachtiger maken, zodat je een modus vindt hoe je ongewenste kinderloosheid voor jou dragelijker is.

Kennismaking

Wil je verder en meer in je kracht komen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Miranda om kennis te maken en te bespreken waarmee je geholpen kunt worden.

Verzenden