Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-27

Stilstaan en je kracht (her)ontdekken...

Het verlies van een baan kan meer impact hebben dan je wellicht denkt. Je toekomstplannen en verwachtingen vallen uiteen. Verlies van inkomen geeft gevoel van onveiligheid en instabiliteit.

Je zelfvertrouwen krijgt een knauw. Gezichtsverlies, gevoel van falen en allerlei verwijtende vragen kunnen door je hoofd gaan. Je kunt last hebben van minderwaardigheidsgevoelens en schaamte. ‘Wat ben ik nog waard?’ Met het verlies van je baan laat je iets los waar je je identiteit, houvast en sociaal contacten aan ontleende. Bij term rouwen denken we vaak aan verdriet om het overlijden van een dierbare. Maar ook bij het omgaan met ontslag kun je verschillende fases van rouw doorlopen:

  1. ontkenning
  2. protest/boosheid
  3. onderhandelen en vechten
  4. depressie
  5. acceptatie/berusting

In de gesprekken besteden we aandacht om te onderzoeken waar jouw kwaliteit en kracht ligt. Je zelfvertrouwen vergroten, je kracht te (her)ontdekken. Inzicht geven en stilstaan bij de vragen ‘wat jij wilt, waar je blij van wordt en waar je ambities liggen’. Dit kan heel zinvol zijn voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Kennismaking

Wil je verder en meer in je kracht komen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Miranda om kennis te maken en te bespreken waarmee je geholpen kunt worden.

Verzenden