Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-40

De wereld staat stil...

We maken allemaal verliezen mee in ons leven. Maar waar leer je hoe je verder kunt leven na zo’n ingrijpende verlieservaring . Het verlies van een dierbare gaat nooit over, je neemt het mee je leven in. Je verweeft het verlies in je leven waardoor je verder kunt.

Wat is rouwen?

Rouwen is als roeien met twee riemen.
Rouwen kun je vergelijken met roeien in een roeibootje. De twee riemen waarmee je roeit vertegenwoordigen allebei een kant van je rouwproces. De riem van het verlies; de pijn, het verdriet, je bent bezig met wat je bent kwijt geraakt en ervaart allerlei heftige emoties. De riem van het herstel: je pakt je leven op, doorgaan en de focus ligt op aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, je kijkt vooruit. Om vooruit te gaan, heb je beide riemen nodig. Er hoeft geen constant evenwicht te zijn tussen de riemen, maar op de langer termijn is het nodig om beide riemen te gebruiken, anders blijf je rondjesdraaien. Je kunt je voorstellen dat na een ingrijpende verlieservaring je bootje in een storm terecht komt. Het vraagt heel veel kracht om je bootje drijvende te houden. Laat staan om vooruit te varen.

In mijn begeleiding zal ik aandacht besteden aan het: verliesgericht roeien.
Hierbij gebruik ik werkvormen om je stil te laten staan bij je verlies, het gaat hierbij om het toelaten en verduren van je verdriet. Het doorleven. Dit doe je door verdriet te delen en te duiden.
Hierdoor ontstaat erkenning voor je verdriet en dit biedt troost: herstelgericht roeien.
Roeien met de riem van doorgaan en je aanpassen aan je nieuwe leven. De kracht aanboren om door te leven.

Kennismaking

Wil je verder en meer in je kracht komen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Miranda om kennis te maken en te bespreken waarmee je geholpen kunt worden.

Verzenden