Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-19
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-21
Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-9

Waar kan ik je bij helpen?

Ik ben er voor iedereen die te maken heeft met een ingrijpend verlies in zijn of haar leven. Het verlies verschilt ook van persoon tot persoon. Wat niet verschilt is de rouw die verlies met zich meebrengt. Rouw is een natuurlijk proces dat allerlei gevoelens bij je kan oproepen: verdriet, boosheid, onmacht, schuldgevoel, eenzaamheid, ontkenning. Je moet je zelf aanpassen aan de nieuwe situatie om door te leven.

Hoe herken je het rouwproces?

Klachten die je kunt ontwikkelen zijn:

  • Huilbuien
  • Prikkelbaar, onrustig zijn
  • Moe, lusteloos
  • Somber
  • Slecht slapen
  • Concentratieproblemen
  • Stemmingswisselingen
  • Lichamelijke klachten zonder directie lichamelijk aanwijsbare oorzaak, zoals hoofd-, nek- en rugpijn, buikklachten, benauwdheid en druk op de borst

Een rouwproces kan blijven steken. Het lukt maar niet om je dagelijks leven op te pakken, hoe graag je dit ook zou willen. Je legt jezelf op dat je sterk moet zijn, ‘niet klagen maar dragen’. Je wilt anderen er niet mee lastig vallen en onderdrukt je emoties.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

In een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we jouw hulpvraag en de verwachtingen van de begeleiding/behandeling. Je ‘probleem’ oplossen is geen doel, omdat waar jij om rouwt niet opgelost kan worden. Het kennismakingsgesprek is ook bedoeld om te kijken of er wederzijdse klik is en het vertrouwen om samen de reis aan te gaan. Als dit zo is volgt er een intake.

Wat moet ik doen om te starten?

Indien je je wilt aanmelden voor behandeling/ begeleiding heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. De gesprekken worden niet vergoed.

Aanmelden kan telefonisch, maar het is ook mogelijk om via de website een afspraak te maken voor het kosteloze kennismakingsgesprek. Na ontvangst van aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Het intakegesprek wordt dan in overleg op een zo kort mogelijke termijn ingepland.

Na de intakefase is er geen wachtlijst om te starten met behandeling/begeleiding, we kunnen gelijk aan de slag.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Behandeling / begeleiding wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Om te kunnen starten heb je geen verwijzing nodig van je huisarts, je kunt direct contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

 

Tarieven

  1. Een kennismakingsgesprek is gratis.
  2. De intake en Individuele begeleiding / consults kosten 90 euro.

De bovengenoemde tarieven zijn inclusief BTW.