Praktijk_vandermeijde_rouw-en-verliesverwerking-18

Afscheid nemen van wat er was...

En dan is er de diagnose… Rouwen begint al vaak wanneer de diagnose is gesteld, wanneer je te horen krijgt dat je niet meer kunt genezen. Op dat moment begint het afscheid. Je toekomst, die ineens drastisch verandert.

Onzekerheid, geen vertrouwen meer in je lichaam, angst voor wat er komen gaat, hoe dit eruit ziet en wat dit betekent voor jou en je dierbaren om je heen. Je bent boos, verdrietig, angstig en je kunt ook momenten met paniekgevoelens ervaren. Je lichamelijke klachten belemmeren je dagelijks leven.

Misschien moet je je dag anders gaan indelen, activiteiten doseren, niet over je grens gaan? Tijdens de ziekte wordt je geconfronteerd met verlieservaringen, je kunt in een bepaalde fase je werk niet meer uitoefenen. Je bewegingsvrijheid veranderd, denk hierbij aan je favoriete bezigheden zoals hobby’s, sporten of gewoon een eindje fietsen. Afhankelijk zijn van anderen terwijl je eerst zo zelfstandig was. Hoe verhoudt je je naar de ander, wat voor invloed heeft dit op je gezin en je omgeving? Je rol van vader/ moeder, man/ vrouw?

In de sessies kijken we wat voor jou helpend is om met bovenstaande vragen, gedachten, gevoelens en belemmeringen om te gaan. Ik help jou om je veerkracht te versterken zodat je jouw ‘levend’ verlies beter kunt dragen.

Kennismaking

Wil je verder en meer in je kracht komen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Miranda om kennis te maken en te bespreken waarmee je geholpen kunt worden.

Verzenden